Genieten tussen huis en tuin! Genieten tussen huis en tuin!
Onderdak Buytenshuys Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Het hele jaar door zitcomfort! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Genieten tussen huis en tuin! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Veelgestelde vragen

In de veel gestelde vragen (FAQ) probeert de terrasoverkappingensite zo goed mogelijk uw vragen te beantwoorden. In het geval het antwoord voor u niet helemaal duidelijk is, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Hoe wordt het water afgevoerd vanaf de terrasoverkapping?

Er zijn meerdere mogelijkheden om water af te voeren van de terrasoverkapping. Bij aluminium overkappingen wordt vaak gekozen voor een afvoerpijp die door de staander loopt. Zodra de afvoerpijp bij de grond komt, kunt u die aansluiten aan de betonpoer met hemelwaterafvoer, via deze poer kunt u de pijp aansluiten aan het riool. Door het water op deze manier af te voeren, is het niet zichtbaar hoe het water wordt afgevoerd.

Wat is het verschil tussen polycarbonaat en glas?

Polycarbonaat wordt dubbelwandig uitgevoerd, hierdoor houdt het de warmte nog beter onder de overkapping. Verder breekt polycarbonaat goed het licht, waardoor het niet te warm wordt onder de overkapping. Het polycarbonaat is in verschillende soorten verkrijgbaar. Je kunt namelijk kiezen voor helder, melkwit/opaal en extra helder. Verder is er de mogelijkheid om te kiezen voor hittewerende platen. Dit houdt de warmte nog beter binnen

Er is ook de mogelijkheid om glas in het dak te plaatsen. Dit glas is vervaardigd uit lagen glas met plastic er tussen, hierdoor is het glas goed beveiligd tegen glasbreuk.

Waarom zou ik kiezen voor een aluminium overkapping?

Het grootste voordeel van aluminium, is dat het onderhoudsvrij is. Terwijl alle soorten hout moeten worden behandeld. Daarnaast heeft aluminium een luxe uitstraling, is duurzaam en licht. Verder gaan de mogelijkheden omtrent maatwerk bij aluminium heel ver.

Hoe moet de terrasoverkapping worden gefundeerd?

Een van de opties zijn betonpoeren. Deze betonpoeren worden in de grond gegraven, waarna de staanders op deze betonpoeren worden geplaatst. De betonpoeren kunnen tegelijk als waterafvoer dienen voor de overkapping. Het water kunt u door de afvoer van de poer laten lopen. Hierdoor kunt u de HWA (hemel water afvoer) aansluiten op de riolering.

Een andere mogelijkheid om uw terrasoverkapping te funderen, is de staanders vast te zetten aan tegels. Het is mogelijk staanders te voorzien van platen aan de onderzijde, zodat de overkapping kan worden vastgeschroefd aan de vloer.

Om de wanden in de overkapping te funderen, kunt u aluminium kokers plaatsen. Deze kokers steunen de wanden en voorkomen dat deze wegzakken. De kokers zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar.

Waarom zou ik de terrasoverkapping voorzien van wanden?

Wanden geven een terrasoverkapping een extra dimensie. Door deze wanden is de overkapping het gehele jaar door te gebruiken. Wanden zijn er in vele verschillende soorten en maten. Verschillende van deze mogelijkheden zijn: glasschuifwanden, schuifpui, rabat wanden, polycarbonaat wanden of glazen wanden.

Hoe moet de terrasoverkapping worden gemonteerd?

Er zijn 2 mogelijkheden op het gebied van montage, u kunt de terrasoverkapping zelf monteren of u kunt er voor kiezen de terrasoverkapping te laten monteren door één van onze ervaren monteurs ploegen. Indien u ervoor kiest de overkapping zelf te monteren, is de overkapping voorzien van een duidelijke opbouwhandleiding.

Offerte aanvraag

 • Zoek de terrasoverkapping
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van Terrasoverkapping

 • Complete
  terrasoverkapping
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding