Offerte aanvraag

  • Zoek de terrasoverkapping
    van uw voorkeur
  • Bel ons voor advies
  • Profiteer van uw
    scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Orangerie - Orangerieën - tuinkamers

Op zoek naar een klassieke tuinkamer voor bij u in de tuin? Onze orangerieën zijn dan precies wat u zoekt? Een orangerie is van oorsprong een tuinkas die gebruikt wordt om te kweken maar wij zien dat tegenwoordig de orangerie steeds meer gebruikt wordt als buitenkamer, echt als leefruimte. Dit geeft hele mooie plaatjes op. Bij onze orangerie kunt u zelf kiezen welke uitstraling u wilt benadrukken. Wilt u een klassieke uitstraling? Dan kunnen wij een victoriaanse nokversiering bij leveren en tegenmeerprijs kunt u smalle panelen laten plaatsen, die het klassieke gevoel extra benadrukken. Wilt u een moderne orangerie? Dan laat u de nokversierin weg en neemt u brede panelen. Het zwarte industriele frame van onze orangerie zorgt voor een moderne en frisse uitstraling bij u in de tuin. Vraag naar de mogelijkheden van montage en maatwerk.

Waarom een orangerie als tuinkamer?

U zult misschien bij een tuinkamer niet direct aan een orangerie denken? Maar stelt u zich eens voor om de orangerie in te richten als luxe buitenkamer? De ruimte is volledig gesloten, stijlvol en ook nog eens onderhoudsvrij! Doordat een orangerie een vrijstaande tuinkamer is kunt u uw serre op elke plek in de tuin plaatsen. Daarnaast heeft de orangerie een mooie hoogte varierend van 274 cm tot 404 cm in de nok, afhankelijk van welk model u kiest. Hierdoor kunt u een geweldig ruimtelijke ervaring creëren in uw orangerie. Iets wat bij een traditionele veranda als tuinkamer veel lastiger te doen is. Het leuke van onze orangerieën is dat u ook heel eenvoudig een andere uitstraling kunt geven aan uw orangerie. U kunt voor heel modern kiezen of juist meer klassiek. Gemetseld op een muurtje of volledig glas tot de grond. Wij denken graag met u mee om tot een oplossing te komen die het beste bij uw tuinsituatie past. Door middel van 3D tekeningen kunnen wij veel inzichtelijk maken, zodat u op voorhand een goed beeld heeft bij wat er besproken is maar ook bij hoe de uitwerking nagenoeg zal gaan worden.

Een orangerie is financieel aantrekkelijk

Één van de grootste voordelen aan de orangerie is wellicht de prijs. Een traditionele tuinkamer van welk merk dan ook is over het algemeen veel duurder dan een orangerie en dit terwijl u kwalitatief een net zo'n mooi bouwwerk er voor terug krijgt. Waar zit dit prijs verschil in? Omdat een orangerie oorspronkelijk als tuinkas geproduceerd is, heeft dit veel minder strenge eisen. Onze fabrikant heeft gekozen voor een A-merk kwaliteit voor hun kassen en orangerieën, hierdoor is onze orangerie ook een tuinkamer die tientallen jaren mee gaat. Juist omdat de orangerie een kas is, wordt er gebruikt gemaakt van smalle maar toch robuste glaslatten. Bij een traditionele tuinkamer dient alles veel robuuster te zijn omdat het schuinaflopend dak lange glasplaten moet kunnen dragen. Door de grote overspanningen moeten deze veranda's ook veel meer kunnen dragen om er voor te zorgen dat u een weidsuitzicht heeft. Omdat onze orangerieën standaard volledig rondom gesloten zijn hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van verstevigende elementen want de ruimte is al volledig rondom gesloten. Een orangerie tegenover een traditionele tuinkamer kan zo duizende euro's besparen voor u en dat geldt kunt u weer gebruiken voor andere leuke dingen. Mooi aan onze orangerieën is dat wij voor u echt een leefkamer gevoel kunnen creëren door bijvoorbeeld het integreren van haarden of plissé zonwering.

Diverse kleuren:

Onze orangerie is standaard beschikbaar in RAL9005m (zwart), RAL9010 (wit) en RAL6009m (groen). Tegen meerprijs kunnen wij elke andere RAL kleur leveren die u wilt. Ons meest gekozen kleur is RAL9005m (zwart) vanwege de industriele uitstraling die dit geeft. Toch zien wij dat de groene kleur ook nog veel wordt afgenomen, dit in lijn met de meer traditionelere uitstraling van een klassieke orangerie. Nieuw binnen ons pallet is RAL9010 (wit), de witte kleur trekt de orangerie los van het gevoel van een kas en maakt het meer in lijn met de traditionele tuinkamers zoals wij deze kennen. Hoe dan ook zit er een uitstraling voor u bij en wij helpen u graag de juiste orangerie te vinden.

Lees meerLees minder

Sorteer op:
Toon: per pagina
1
product: 1 - 12 van 12